Предложението на ЕС за споразумение след Брекзит остава неприемливо за Лондон,

...
Предложението на ЕС за споразумение след Брекзит остава неприемливо за Лондон,
Коментари Харесай

Продължават дискусиите за постигане на споразумение след Брекзит

Предложението на Европейски Съюз за съглашение след Брекзит  " остава недопустимо " за Лондон, съгласно източник от английското държавно управление, само че полемиките в Брюксел не престават, предадоха международните организации. 

Британският министър председател Борис Джонсън " ще постави всички старания в този развой, само че той беше пределно явен: всяко съглашение би трябвало да бъде заслужено и да регистрира фундаменталната позиция, че Англия ще стане суверенна страна след три седмици ", декларира източник от английското държавно управление. Дискусиите ще продължат през нощта и евентуално през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция. 

Англия и Европейски Съюз не съумяват да реализират компромис за правата за лов на риба, равнопоставеността при конкуренцията и разрешаването на бъдещи разногласия. На 31 декември изтича преходния интервал, по време на който страната оставаше част от единния пазар на Европейски Съюз. Двете страни си сложиха краен период за реализиране на съглашение, който изтича през днешния ден.

Както председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, по този начин и английския министър председател Борис Джонсън обявиха в петък, че е доста евентуално договарянията да приключат без съглашение. В този случай от 1 януари следващата година Европейски Съюз и Англия ще търгуват съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация. 

Междувременно, английският вестник " Сънди Телеграф " оповестява, че кабинетът в Лондон възнамерява избавителен пакет на стойност милиарди лириза промишленостите, които ще бъдат наранени най-силно от неналичието на съглашение с Европейския съюз. Според изданието той ще обхване овцевъдите, риболовната и химическата индустрия и производителите на коли, които е допустимо да пострадат от срив в търговията или от новите мита след 1 януари. Изданието, представено от Ройтерс, написа също, че  общата стойност да помощта се чака да бъде сред 8 и 10 милиарда лири. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР